PUTERA.com

Sumber Rujukan Teknologi Maklumat & Perniagaan Internet

Galaxy Note II untuk pengguna kreatif

Samsung baru-baru ini telah melancarkan model terbaru telefon pintar Galaxy Note II, yang menjanjikan  pengalaman yang unik dengan kandungan kreatif.

Galaxy Note yang dilancarkan pada tahun lalu telah membuka laluan kepada produk ini yang kini dipertingkatkan lagi dengan keupayaan untuk membantu pengguna mengasah kreativiti mereka untuk bekerja atau sewaktu berehat.

Peranti yang dianggap sebagai pengantara kepada telefon pintar dan tablet ini direka untuk membantu penggunanya berkreatif

Ia menggunakan paparan 5.5-inci HD Super AMOLED Plus yang menawarkan kecerahan skrin yang luar biasa. Dengan nisbah skrin lebar 16:9 paparan video akan jadi lebih menarik.

Saiznya yang nipis serta ringan memberikan kelebihan dan kemudahan kepada pengguna dalam tugasan mereka, lebih-lebih lagi dengan bantuan S Pen.

Dengan menggunakan S Pen, pengguna boleh menggabungkan tulisan tangan dengan kandungan digital terus pada skrin.

S Pen juga dilengkapi butang yang boleh digunakan untuk pelbagai tugas termasuk menyunting gambar, menambah warna, atau menulis nota.

Ciri-ciri Air View pula membolehkan S Pen diletak dipermukaan skrin tanpa perlu menyentuhnya untuk melihat e-mel, fail atau video

Dikuasakan dengan pemproses Quad-Core 1.6GHz dan HSPA Plus, peranti ini melancarkan lagi pelbagai tugasan pengguna serta pantas memulakan operasi.

Sistem operasi Android ™ 4.1 Jellybean pula akan menawarkan antaramuka grafik yang menarik.

Ciri-ciri AllShare Play membolehkan pengguna berkongsi kandungan dengan menyambungkan Galaxy Note II ini kepada peranti lain seperti televisyen Samsung HD, telefon, tablet dan komputer riba yang ada dalam rangkaian.

Pengguna yang suka berkongsi fail pula boleh menggunakan AllShare Group Cast untuk berkongsi pelbagai dokumen dan fail imej dalam masa nyata.

Samsung Galaxy Note II dipasarkan dengan pilihan warna putih dan kelabu.

– PUTERA.com

Tinggalkan Balasan

Prof Jenin
IT Expert
ChatBot