PUTERA.com

Sumber Rujukan Teknologi Maklumat & Perniagaan Internet

Lebih nipis berkuasa ultra

Dell melancarkan komputer riba ternipis 15 inci XPS 15z yang merupakan produk dengan kuasa paling ultra keluaran jenama itu tahun ini.

Dengan XPS 15z ia memenuhi keperluan setiap golongan yang bergantung kepada peranti mudah alih daripada pelajar dan pemilik perusahaan kecil dan sederhana. Kini mereka mempunyai segala yang diperlukan untuk bekerja dan bermain dalam satu pakej menakjubkan.

Kombinasi kuasa terkini tanpa kompromi dan rekaan yang menakjubkan, XPS 15z menawarkan Intel Core i5 generasi kedua dan pemprosesan Core i7, pilihan paparan 15.6 inci HD sepenuhnya (1080p) bagi hiburan hebat dan pengalaman perayauan laman web, papan kekunci lampu belakang dengan lampu boleh ubah dan hayat bateri sehingga lapan jam. Semuanya di dalam bekas menarik dan nipis.

XPS 15z merupakan yang pertama dalam sirinya Inspiron nipis dan jenama produk XPS yang memberikan gabungan gaya dan keupayaan bagi menyerlahkan peribadi pengguna.

Pengurus Besar Pelanggan Perniagaan Kecil, Jualan Dell Malaysia, John Chang berkata, XPS 15z memberikan keupayaan yang tinggi dalam komputer riba dengan reka bentuk paling bergaya.

“Ia mempunyai segalanya bermula dengan pemprosesan generasi baru Intel Core i sehinggalah kepada pilihan skrin HD penuh 50 peratus lebih jelas berbanding paparan standard yang menjadikannya ternipis.

“XPS 15z memberikan sistem berkuasa yang bakal memikat pengguna di kalangan usahawan kecil dan sederhana,” katanya.

XPS 15z merupakan satu pakej lengkap yang melibatkan persembahan media bagi pejabat atau menonton filem.

Ini semua boleh dilakukan dengan adanya pemprosesan Intel Core i5 atau i7, paparan jelas Intel Core i5 dengan pilihan Full HD dua kali lebih tinggi berbanding paparan HD standard resolusi HD, keupayaan 3DTV grafik NVIDIA, WiFi bina dalam, Bluetooth 3.0, USB 3.0 dan papan kekunci dengan lampu belakang.

Selain nipis, XPS 15z amat berkuasa dengan grafik NVIDIA dengan teknologi Optimus yang secara automatik menjimatkan tenaga dan membantu memanjangkan kuasa bateri yang amat sesuai bagi menonton filem secara berterusan.

Ia juga menawarkan penyimpanan pemacu keras yang lebih besar dan pemacu DVD+/- RW bagi menonton filem terkini atau menyalin muzik ke cakera padat.

Manakala paparan Full HD (1080p) pilihan membawa kualiti HDTV ke skrin komputer peribadi.

Ciri tanpa wayar termaju menjadikan XPS 15z peralatan yang amat sesuai sama ada di ruang tamu atau dalam perjalanan.

Bluetooth bina dalam dan sambungan WiFi memastikannya cepat dan mudah dihubungkan dengan e-mel, laman web, Skype dan Facebook dari mana saja.

Bagi hiburan di rumah, pilihan Intel Display Wireless membolehkan video dan gambar diselaraskan tanpa wayar daripada XPS 15z kepada televisyen yang dilengkapi dengan HDMI.

Dan dengan antara muka pengguna Dell Stage eksklusif, ia mudah untuk mengakses kandungan peribadi seperti muzik, foto dan video.

Pada pandangan pertama, rekaan XPS 15z dengan reka bentuk aluminium kelihatan terapung di atas permukaan dan kemasan yang berkilat memberikan sentuhan kemewahan.

Harganya bermula dengan RM3,799, XPS 15z sama seperti semua komputer XPS direka dan dibina bagi memberikan teknologi, pengkomputeran premium dengan bahan terbaik yang ditawarkan oleh Dell.

 

View the original article here

Tinggalkan Balasan

Prof Jenin
IT Expert
ChatBot