PUTERA.com

Sumber Rujukan Teknologi Maklumat & Perniagaan Internet

Pakej bergaya mewah Lenovo

LENOVO kini melangkah ke dunia fesyen dengan tiga komputer riba yang lebih bergaya dan mewah – IdeaPad U300s Ultrabook serta komputer riba U300 dan U400.

Menggunakan teknologi terkini, komputer riba berkenaan direka untuk pengguna yang juga penggemar fesyen yang mahukan produk lebih bergaya selain berkuasa dan produktif sesuai bagi mereka yang fanatik terhadap teknologi dan fesyen sekali gus.

Naib Presiden Pusat Rekabentuk Inovasi Lenovo, Yao Yingjia berkata, Siri IdeaPad U terkini dari Lenovo menyediakan penggemar fesyen apa yang mereka inginkan dalam pakej super chic, mudah alih dan nipis.

Komputer riba U300s, U300 dan U400 merupakan aksesori mewah sempurna musim ini membawa pelanggan menggabungkan produktiviti dan hiburan dalam satu peralatan yang bergaya.

Manakala Naib Presiden dan Pengurus Besar Kumpulan Pelanggan Intel PC, Mooly Eden berkata, ramai akan tertarik dengan sistem pada siri U terkini daripada Lenovo yang menggabungkan persembahan menarik dalam rekaan cantik dan bergaya.

“Dijana oleh pemprosesan generasi ke dua Core, sistem berkenaan akan memberikan keupayaan dengan pengalaman pengguna dan hayat bateri yang panjang yang diinginkan pengguna.

“Kami teruja dengan inovasi Lenovo dan sebagai salah satu masa utama ke rakan niaga dalam kategori ultrabook yang terkini dengan peralatan U300 yang menggabungkan pengalaman mudah alih yang perlu dimiliki, keselamatan, tanggungjawab dan gaya,” katanya.

Ultrabook U300s yang nipis dengan Intel menjadikannya unik bagi pengguna yang menghargai gaya dan kelebihan.

Menampilkan generasi kedua pemprosesan Intel Core i7 dengan Intel Turbo Boost Technology 2.0 dan masa untuk mula atau boot up hanya 10 saat dengan Enchanced Experience 2.0 RapidDrive SSD Technolgy1, U300s sedia beroperasi untuk apa jua tugasan.

U300 dengan 13.3 ultra slim paparan HD skrin lebar 16.9, memori 4GB DDR3 dan penyimpanan SSD sehingga 256GB.

Pada hanya 0.6 inci (14.9mm) nipis, U300s dibina daripada satu lapisan cengkerang aluminium bagi menghasilkan produk yang nipis dan ringan.

Boleh didapati dengan warna Graphite Grey atau edisi terhad Clementine Orange di mana warna berkenaan dihasilkan melalui proses eletrolisis dan sandblast bagi menghasilkan kemasan yang sempurna dan tahan calar.

Teknologi pintar lain termasuk Breathable Keyboard, Intel Advanced Cooling Technology yang membenarkan udara bergerak masuk melalui papan kekunci dan keluar melalui sebelah kiri, kanan dan depan.

Rekaan berkenaan mengurangkan keperluan pengudaraan di bahagian bawah komputer riba menjadikannya sesuai diletakkan di atas riba atau bantal dalam jangkamasa yang lama.

Selain rekaan ultra-nipis dengan hayat bateri Lenovo panjang, U300s menyediakan sehingga lapan jam penggunaan produktif atau 30 hari untuk masa menunggu.

Dengan Lenovo RapidCharge, baterinya boleh dicas sehingga 50 peratus dalam masa 30 minit.

Selain itu terdapat juga Bluetooth, high-speed 802.11n WiFi, USB 2.0 dan sambungan USB 3.0 serta kamera video bersepadu 1.3M (720p HD).

IdeaPad U300 dan U400 merupakan komputer riba bergaya, ultra nipis dengan teknologi pintar yang membenarkan pengguna melakukan lebih lagi.

Komputer riba U300 dan U400 datang dengan pemprosesan generasi ke 2 Intel Core dan masa mula (boot up) hanya 17 saat dengan teknologi RapidDrive SSD.

U300 menampilkan paparan HD 13.3 inci manakala U400 dengan paparan HD 14 inci dan grafik AMD Radeon HD5470M 1GB.

Kedua-dua model boleh dinaiktaraf memori sehingga 8GB DDR3, penyimpanan 1TB HDD dan penyimpanan 256GB SSD.

Long Life Battery pada U300 boleh bertahan sehingga enam jam masa produktiviti dan tujuh jam pada U400.

Kedua-dua model menggunakan teknologi Breathable Keyboard sama seperti U300s.

Lenovo IdeaPad U300, U300s dan U400 dijangka berada di pasaran pada bulan Oktober depan.

Semua tiga model dalam warna Graphite Gray manakala U300s terdapat dengan edisi terhad Clementine Orange.

Harga akan diumumkan tidak lama lagi dan mereka yang berminat boleh melayari laman web www. lenovo.com.

 

View the original article here

Tinggalkan Balasan

Prof Jenin
IT Expert
ChatBot