PUTERA.com

Sumber Rujukan Teknologi Maklumat & Perniagaan Internet

Sony SLT-A35 ringan, mudah dikendali

Lebih kompak dan versatil menjadikan Sony SLT-A35 pilihan terbaik dikalangan penggemar kamera refleks lensa tunggal (DSLR).

Dikenali sebagai SLT-A35, siri kamera daripada Sony ini terus mendapat perhatian apabila ia mampu memberikan hasil rakaman setanding jurufoto profesional.

Menggunakan teknologi Translucent Mirror, Sony menawarkan kelebihan rakaman imej secara berterusan, tepat dan jelas biarpun ia dirakam pada kelajuan tinggi bagi kedua-dua mod iaitu video dan gambar pegun.

Bagi rakaman imej pada kelajuan tinggi, SLT-A35 dilengkapi kebolehan pembesaran imej pada skala 1.4 serta kelajuan merakam sehingga 7 rangka sesaat (fps).

Ia membolehkan penderia auto fokus SLT-A35 mampu mengesan serta menanda secara berterusan objek yang bergerak laju.

Kebolehan tersebut memudahkan pemilik SLT-A35 merakam aktiviti sukan, pergerakan kanak-kanak serta subjek yang berada jauh daripada perakam.

SLT-A35 turut dilengkapi 16.2 mega piksel yang efektif dimana ia juga merupakan penderia Exmor APS HD CMOS yang baru dibangunkan.

Peningkatan tersebut membolehkan pemilik SLT-A35 merakam imej dengan lebih jelas biarpun didalam keadaan cahaya yang samar-samar serta video HD berkualiti tinggi.

Sama ada anda merakam imej pegun mahu pun video AVCHD, imej yang dipapar menerusi skrin Xtra Fine LCD kamera ini pasti memberikan imej yang terbaik berikutan ia menggunakan teknologi paparan TruBlack.

Di samping itu, Tru Finder yang memiliki resolusi tinggi menawarkan rakaman kerangka yang lebih tepat menerusi skrin LCD.

Bagi pengguna yang baru berjinak-jinak di dalam dunia fotografi menggunakan kamera di mana lensanya boleh ditukar, Sony turut memuatkan panduan penggunaan yang dikenali sebagai The on-screen Help Guide.

Panduan tersebut memudahkan pengguna yang baru mengenali kamera tersebut untuk memahami aplikasi serta operasinya.

SLT-A35 turut menawarkan perisian Picture Effect yang mana imej yang dirakam boleh terus disunting di dalam kamera tersebut atau ia boleh disetkan sebelum imej atau video dirakam.

Ia juga memiliki kelebihan memisahkan warna bagi kesan monokrom (hitam putih) yang mana sebelum ini ia hanya boleh dilakukan melalui perisian tertentu di dalam komputer.

Untuk maklumat lanjut berkenaan kamera ini anda boleh melayari laman web Sony di www.sony.com.

 

View the original article here

Tinggalkan Balasan

Prof Jenin
IT Expert
ChatBot